31 december 2017

Barkley 65-serie tractorband overtreft ieders verwachting

-PERSBERICHT- De Barkley BLA03-landbouwbanden bewijzen van hoog kaliber te zijn. In verschillende praktijksituaties zijn meerdere professionele gebruikers zeer positief over het comforten rendement van Barkley banden. Ruim drie jaar geleden voegde Heuver Bandengroothandel Barkley als exclusief merk toe aan haar assortiment. De banden van het merk – voor landbouw, grondverzet en truck – werden in destijds in meerdere landen geïntroduceerd en hebben anno 2018 een plek tussen de gerenommeerde merken verworven. Barkley kwaliteitsbanden blinken de banden uit in diverse tests.

Supertevreden

“Professionele gebruikers roemden in het begin de goede ‘looks’ van de Barkley-banden”, vertelt Bertus Heuver, directeur Heuver Bandengroothandel. “Nu we ruim drie jaar verder zijn, ontvangen we belangrijke gebruikerservaringen uit de dagelijkse praktijk. Die stemmen ronduit tevreden. Wat wij door onze pré-tests met Barkley al wisten, krijgen we nu door deskundige praktijkgebruikers bevestigd. Het paradepaard, de Barkley BLA03 tractorband, bewijst zich als ronduit robuust en duurzaam.”

“Geregeld mogen wij -samen met onze dealers- geweldige perstaties opnemen bij gebruikers uit de Benelux, Duitsland of landen daar omhene. Zo kwam een van onze meest ervaren landbouwexperts eind 2017 met testgegevens van de 710/70R38 (achterbanden) en 600/65R28 (voorbanden) onder een Fendt 720 Vario: na 3.500 arbeidsuren in onder andere het mesttransport nog meer dan 60% profiel.” Dergelijke praktijkervaringen zorgen natuurlijk een een glimlach op het gezicht van zowel gebruiker, bandenspecialist als importeur. Een extra plus van deze serie is dat de banden daadwerkelijk zo breed zijn zoals vermeld in de technische specificaties. Kortom: Barkley maakt zijn beloftes waar..”


60% restprofiel na 3.500 bedrijfsuren

De betreffende gebruiker, loonwerkersbedrijf P.V.D. Hardenberg in Elspeet (NL) liet in 2015 vier nieuwe Barkley tractorbanden monteren en kijkt tevreden terug op deze beslissing. Eigenaar P.V.D. Hardenberg: “Eerlijk gezegd kenden wij Barkley destijds niet, maar we gingen af op het advies. We kijken nu met een glimlach terug op die beslissing! We hadden bij aankoop van de banden niet durven hopen dat ze na 3.500 uren zware inzet, nog zoveel profiel zouden hebben. Zowel de voor- als achterbanden hebben nog ruim 35 van de nieuw 52/57 mm.” 
Bertus Heuver: “Door de geweldige prestaties van de Barkley landbouwbanden durven wij onze klanten een urengarantie te geven ten opzichte van andere bandenmerken. Hiermee verzekeren wij de professionele gebruiker een zo laag mogelijke kostprijs per uur.”